FAQ

Här svarar vi på vanliga frågor kring att köpa bil på Elbila.se. Hittar du inte svaret på din fråga så kontakta oss gärna så hjälper vi dig.

Vad händer om jag ångrar mitt köp?

När du som konsument köper en bil på Elbila gäller alltid 14 dagars ångerrätt i enlighet med gällande konsumentskyddslagstiftning. Detta innebär att du har rätt att ångra ditt köp genom att meddela Elbila detta inom 14 dagar från att du eller någon person du utser, tagit emot den beställda bilen. Vid retur hämtar Elbila bilen kostnadsfritt på den plats där den levererades till dig som kund om inget annat avtalats.

När du utövar din ångerrätt kommer Elbila att betala tillbaka det belopp du betalat för bilen inklusive eventuella tillbehör/tillval. På det belopp som ska återbetalas har Elbila rätt att dra av en summa som motsvarar bilens värdeminskning i den mån sådan värdeminskning beror på att du som kund har hanterat bilen i större utsträckning än vad som är nödvändigt för att fastställa dess egenskaper eller funktion.

En konsument har dock rätt att avbeställa bilen efter beställning och senast två dygn före leveransdag utan kostnad och ersättning till Elbila.

Vad händer om bilen jag köpt går sönder?

Du som konsument har alltid tre års reklamationsrätt på bilar som köpts på sajten. Reklamationsrätten gäller bilar som är felaktiga enligt gällande konsumentskyddslagstiftning. En näringsidkare ska reklamera ett fel inom två veckor från det hen märkt eller bort märka felet och inom två år från leveransdagen.

Hur betalar jag?

Om du inte valt att finansiera ditt köp via vår partner MyMoney så görs betalningen till Elbila Sverige ABs Bankgiro 5573-6658. Betalningen ska vara Elbila tillhandla senast en dag innan leveranstillfället.

Vilka finansieringslösningar erbjuder ni?

Vi erbjuder privatlån samt leasingupplägg för företag via vår partner MyMoney. Du bestämmer hur ditt finansierings-upplägg ska se ut i vår checkout.

Kan jag göra ett fysiskt besök hos er innan jag bestämmer mig för att köpa en bil?

Elbila är inte en traditionell bilhandlare utan vi är en webbshop. Vi har på så vis ingen traditionell bilhall du kan besöka.

Kan jag provköra bilen?

Inte i traditionell mening. Men du har istället 14 dagars ångerrätt om du skulle inse att bilen du köpt ej var något för dig.

Kan jag hämta bilen hos er i stället för att få den hemlevererad?

Vi erbjuder endast leverans till den till den plats köparen själv väljer.

Hur levererar ni bilen till mig?

Din bil transporteras sedan i en täckt biltransport till bestämd leveransplats. Medföljande personal från Elbila ger dig en genomgång av bilen och dess funktioner för bästa möjliga leverans-upplevelse.

Jag kan byta in min nuvarande bil hos er när jag köper en ny?

Vi byter mer än gärna in din nuvarande elbil eller plug-in hybrid eller köper den av dig. Vi försöker givetvis även vara behjälpliga om du skulle ha en annan typ av bil med.