Om Elbila

Har du sett alla dessa bilpalats?

Som tornar upp i utkanterna av våra städer och utmed större vägar. Kostnaderna för dessa lokaler och bilförsäljarna i dem täcks genom marginalerna på bilarna som de säljer. Kostnader som i slutändan betalas av dig som kund. Marginalen på en begagnad bil är ofta mellan 10-20%. Varje år säljs ca 600 000 begagnade bilar i Sverige. Den etablerade bilhandeln står för runt 65% av dessa. Elbila är ett alternativ till den traditionella bilhandeln. Ett alternativ som kanske inte passar dem som vill besöka bilhallar men för dig som faktiskt hellre gör någonting annat. Men som vill göra en bra affär utan överraskningar när du ska köpa begagnad elbil eller plug-in hybrid.

Behöver du verkligen en bilförsäljare?

Är dem egentligen inte bara ordermottagare? Dagens bilköpare gör all sin research på nätet och lyssnar först och främst på råd från oberoende media. Men en bilköpare gör faktiskt 1,6 besök hos en bilhandlare innan hon eller han bestämmer sig för att köpa en viss bil. Inte för att höra varför man ska köpa en viss bil från den partiska bilförsäljaren utan främst för att verifiera skicket på den begagnade bilen samt få ett finansieringsförslag. Bilköparna är redo - mer än var 4:e svensk upp till 34 år kan tänka sig att köpa en bil utan att besöka en bilhall. 43% av svenskar kan tänka sig att köpa en elbil. Elbilas webbshop ska ge dig all den information du behöver veta om en viss begagnad elbil, innan du bestämmer dig för att köpa den. Utan att faktiskt se den på riktigt i en bilhall.

Vad gör Elbila annorlunda?

Förutom det uppenbara, att vi är en webbshop som säljer begagnade bilar som drivs helt eller delvis på el, så gör vi vårt yttersta för att leverera en femstjärnig köpupplevelse och förmedla kunskap och expertis om och kring elbilar. Vi drivs av transparens och Elbila redovisar öppet allt från marginaler till anmärkningar på bilar. För att du ska få bättre koll på bilen i vår webbshop än om du stod bredvid den i en bilhall. Elbila.se lanserades i juni 2021 och det var även då de första bilarna klickades hem. Det gör oss till den första renodlade webbshopen för begagnade bilar i Sverige. Varmt välkommen till oss! Mvh Andrée Peters, elbilsfantast och grundare av Elbila.